Hanna Verboom en Martyn winnen Hebban Award voor Beste Luisterboek 2017

Actrice Hanna Verboom en auteur Martyn van Beek zijn de eerste winnaars van de Hebban Awards voor Beste Luisterboeken van het Jaar. Dat werd bekend gemaakt door hoofdredacteur Sander Verheijen bij De Perstribune van Omroep Max op Radio 1. Verboom wint de prijs in de categorie ‘volwassenen’ voor het voorlezen van Tweede kans van Martyn van Beek. Er werden bijna vierduizend stemmen uitgebracht.

Met de bekendmaking van de winnaars van de Hebban Awards voor Beste Luisterboeken eindigt de Week van het Luisterboek die voor het eerst georganiseerd werd door boekensite Hebban.nl. De actiesite trok vele duizenden bezoekers en de Hebban-apps ter promotie van het luisterboek werden veelvuldig gedownload. Dit weekend startte in de app de eerste Hebban Luisterclub, gebaseerd op de populaire leesclubs die de boekensite wekelijks organiseert.

De Hebban Award voor Beste Luisterboek 2017 is een bekroning voor de voorlezer en is de opvolger van de Luisterboek Award die eerder door de CPNB werd uitgereikt. De shortlist werd samengesteld uit luisterboeken die voor het eerst verschenen in 2016.

De winnaars

 

Tweede kans, voorgelezen door Hanna Verboom, is een speciaal voor audio geschreven verhaal van de hand van Martyn van Beek (op de foto naast Hanna Verboom, red.) en verscheen als Storytel Original. Een grote meerderheid van de stemmers (70%) koos voor dit luisterboek. Hanna Verboom (1983) is naast actrice en filmmaker tevens initiatiefnemer van Cinetree, een online platform om kwaliteitsfilms beschikbaar te maken voor iedereen. Ook is ze oprichter van de hulporganisatie Get It Done, die via online crowdfunding geld inzamelt voor lokale ontwikkelingsprojecten. Tweede kans van Martyn van Beek is het tweede luisterboek dat ze heeft ingesproken. Hugo Borst (Ma, Overamstel uitgevers) en Beatrice van der Poel (Het geheim van mijn man van Liane Moriarty, uitgeverij A.W. Bruna) eindigden op respectievelijk plek 2 en 3.