Het verraad van Bali

De verhaallijn

Na zijn diensttijd maakt Bart Somers een rondreis door Azië en Australië.

hetverraadvanbali

Zijn eerste bestemming is het Indonesische eiland Bali. Tijdens een avond stappen ontmoet hij de Australische surfer Mike, met wie hij het eiland en het nachtleven gaat verkennen. Stom toeval maakt dat de jongens betrokken raken bij een nieuwe aanslag op het Balinese nachtleven. Ze worden opgejaagd door de op wraak beluste terroristen, maar wie kunnen ze vertrouwen?

Het netwerk van de terroristen lijkt tot in de hoogste politieke kringen van Indonesië te reiken. Kunnen Bart en Mike ontsnappen van het eiland en zo uit handen blijven van hun achtervolgers? Het verraad van Bali neemt je mee op een avontuur op het prachtige eiland Bali en voert de lezer langs alle bekende toeristische bezienswaardigheden. Deze literaire thriller is geschreven met een duidelijke sympathie en liefde voor het eiland, waarbij de afkeer tegen de gewelddadigheden van het laatste decennia duidelijk is.

Fact

PutuEen van de belangrijkste hoofdpersonen uit het boek is de Indonesische taxichauffeur Putu Sandiana, die tijdens enkele reizen van Martyn naar Bali zijn vaste taxichauffeur was. Vandaag de dag biedt Putu nog steeds dagtochten aan naar locaties die in het boek worden beschreven, in dezelfde taxi die zo’n belangrijke rol speelt in het boek.

Enkele recensies:

  • “Het verraad van Bali is een regelrechte pageturner”,  schrijft de kritische journalist Kees Klijn.
  • “Na het lezen van de eerste opzet brand ik van nieuwsgierigheid over het debuut van deze schrijver.” Joep Trommelen – Wegener Nieuwsmedia.
  • “Tijdens het lezen van een goede thriller moet je adrenaline zodanig door je bloed gieren, dat je tot laat in de nacht wakker blijft om te weten hoe het afloopt. En daarin is Martyn van Beek volledig geslaagd”. Burgemeester Kleijngeld van Waalwijk, zelf fervent thrillerliefhebber.

Inkijkexemplaar

Bibliografische gegevens

ISBN 978-94-90085-09-4
Titel: Het verraad van Bali
Auteur: Martyn van Beek
Illustratie: Tony Tati
Formaat: 14,5 cm b x 22 cm h
Gewicht: 477 gram
Aantal pagina’s: 300
Uitvoering: paperback
Verschijndatum: 21 maart 2011

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *